Политика за поверителност

Политика за поверителност

IBA е мрежова платформа, която може да предостави най-ефективния начин за подкрепа и съдействие на български дружества (в България и по света) да разширят своята дейност и услуги си в международен мащаб.

В основата на тази мисия е нашият ангажимент да бъдем прозрачни с вас за данните, които събираме за вас и по какъв начин се използват и споделят.

Използвайки нашите услуги, вие се съгласявате да използваме вашите данни съгласно тази Политика на поверителност.

Увод

Хората използват нашите услуги, за да намерят и да бъдат намерени за бизнес възможности и да се свързват с други хора и информация. Нашата Политика за поверителност се отнася за всеки член или посетител на включените услуги.

Нашите регистрирани потребители („членове“) споделят своята професионална идентичност, влизат в контакт със своята мрежа, обменят знания и професионална информация, публикуват и преглеждат съответното съдържание, научават за и намират възможности за бизнес и кариерно развитие. Съдържанието на някои от нашите услуги е достъпно за нечленове („Посетители“).

Администратори на лични данни

Вие сключвате Потребителско споразумение с IBA, което ще отговаря за личните ви данни, предоставяни на или събирани от или за нашите услуги.

Услуги

Тази Политика за поверителност важи за сайта на IBA и други сайтове, приложения, комуникации и услуги, свързани с IBA („Услуги"), но без услугите, които посочват, че се предлагат съгласно друга политика за поверителност.

Съгласие

Ако използвате нашите услуги, вие давате съгласието си за събирането, използването и споделянето на вашите лични данни съгласно тази Политика за поверителност (която включва нашата Политика за бисквитките и други документи, посочени в настоящата Политика за поверителност) и приемате Потребителското споразумение. Предоставяме ви възможности за избор, които ви позволяват да се откажете или да контролирате как използваме и споделяме вашите данни, с изключение на вашите публични действия и активност в рамките на мрежата на IBA.

Промяна

Ние можем да променяме настоящата Политика на поверителност и ако направим съществени промени в нея, ще ви уведомим чрез нашите услуги или чрез други средства, за да ви предоставим възможност да прегледате промените преди те да влязат в сила. Ако възразявате срещу някакви промени, можете да закриете профила си. Продължаването от ваша страна на използването на нашите услуги, след като публикуваме или изпратим известие за промените в тази Политика за поверителност, означава, че сте съгласни с актуализираната Политика за поверителност.

Информацията, която събираме

Регистрация

За да създадете профил, предоставяте данни, включително вашето име/наименование на фирма, имейл адрес и/или мобилен номер, както и парола. Когато се регистрирате за Изключителна програма, ние ви питаме за информация за плащане (напр. кредитна карта) и за фактуриране, която никога няма да бъде споделяна с никое трето лице, включително държавни служители, доставчици на банкови и платежни услуги и правоприлагащи органи.

Профил

Имате избор относно информацията в потребителския си профил, като например наименованието на вашето дружество, работата, която предоставяте, снимката, града или района и потвърждения. Вие избирате дали да включите поверителна информация в потребителския си профил. Моля, не публикувайте и не добавяйте лични данни в потребителския си профил, които не искате да са публично достъпни. Потребителският ви профил е публичен и можете ръчно да контролирате съдържанието в него, което е видимо за другите.

Публикуване и качване

Ние събираме лични данни от вас, когато ги предоставяте, публикувате или качвате на сайта на нашите услуги. Ако изберете да импортирате ваша адресна книга, ние получаваме контактите ви (включително информация за контакт, която доставчикът(ците) на услуги или приложението ви автоматично са добавили в адресната ви книга, когато сте комуникирали с адреси или номера, които още не са в списъка ви). Ако синхронизирате имейлите или календарите си с нашите услуги, ние ще съберем информацията за „заглавието на имейла" и за срещите в календара (напр. часове, места, присъстващи и контакти).

ИНФОРМАЦИЯ ОТ ДРУГИ

Съдържание и новини

Вие и другите може да публикувате съдържание, което включва информация за вас, в нашите услуги (като част от публикации в блогове, актуализации на качена информация и коментари, видеоклипове). Освен ако не се отпишете, ние събираме публична информация за вас, като новини и постижения (напр. предоставени патенти, професионално признание, говорители на конференции, проекти и т.н.) и го предоставяме като част от нашите услуги (напр. предложения за профила ви или за известия за споменавания в новините).

Информация за контакти и календар

Получаваме лични данни за вас, когато други импортират или синхронизират своя указател с адреси или календар с нашите услуги, или изпращат съобщения чрез нашите услуги (включително покани или заявки за установяване на контакт).

Използване на услуги

Ние регистрираме данни за потребление, когато посещавате или по друг начин използвате нашите услуги, включително нашите сайтове, приложения и платформена технология, например, когато преглеждате или кликвате върху съдържание (напр. учебен видеоклип) или реклами (на или извън нашите сайтове и приложения),  осъществяваме търсене, споделяне на статии и др. Ние използваме данни за вход, бисквитки, информация за устройството и интернет протокол („IP ") адреси, за да ви идентифицираме и регистрираме вашето потребление.

Бисквитки, уеб маяци и други подобни технологии

Както е описано в нашата Политика за бисквитките, ние използваме бисквитки и подобни технологии (напр. уеб маяци, пиксели, рекламни тагове и идентификатори на устройства), за да разпознаваме вас и/или вашите устройства. Ние също така позволяваме на някои други да използват бисквитки, както е описано в нашата Политика за бисквитките. Можете да контролирате бисквитките чрез настройките на браузъра си и други инструменти. Не можете да се откажете от използването от наша страна на бисквитки и подобни технологии, които проследяват поведението ви в сайтовете на други хора за реклами на трети лица.

Вашето устройство и местоположение

Когато посетите или напуснете нашите услуги, ние получаваме URL както на сайта, от който идвате, така и на този, който ще посетите след това. Ние също така получаваме информация за вашия IP адрес, прокси сървър, операционна система, уеб браузър и надстройки, идентификатор и функции на устройството, и/или интернет доставчика или вашия мобилен оператор. Ако използвате нашите услуги от мобилно устройство, това устройство ще ни изпраща данни за местоположението ви. Повечето устройства позволяват да предотвратите данните за местоположение да бъдат изпратени до нас и ние уважаваме вашите настройки.

Друго

Услугите ни са динамични и можем да въведем нови функции, които може да изискват събирането на нова информация. Ако събираме съществено различни лични данни или съществено променяме начина, по който използваме вашите данни, ще ви уведомим и може също така да променим настоящата Политика за поверителност. Можете да контролирате кои функции ще изпращат уведомление до профили на трети лица.

КАК ИЗПОЛЗВАМЕ ВАШИТЕ ДАННИ

Как ще използваме вашите лични данни ще зависи от това кои услуги ползвате, как използвате тези услуги и какво избирате в настройките си. Ние използваме данните, които имаме за вас, за да предоставяме, поддържаме, персонализираме и правим нашите услуги (включително реклами) по-подходящи и полезни за вас и за останалите.

Услуги

Нашите услуги ви помагат да се свържете с други хора, да намерите и да бъдете намерени за работа и бизнес възможности, да сте информирани, да се обучавате и да сте по-продуктивни. Това също така ви дава възможност да поддържате контакт, осъществявате постоянна връзка и да не пропускате колеги, партньори, клиенти и други професионални контакти.

Ние ще използваме данни за вас (като профили, които сте преглеждали, или данни, предоставени чрез качвания на указатели с адреси или включвания на партньори), за да предложим контакти на вас и други лица (напр. членове, които споделят вашите контакти) и да ви дадем възможност да каните други да станат членове и да се свържат с вас.

Да бъдете информирани

Нашите услуги ви позволяват да бъдете информирани за новини, събития и идеи по отношение на професионални теми, които ви вълнуват, както и от специалисти, които уважавате. Нашите услуги също ви позволяват да подобрите професионалните си умения или да придобиете нови. Ние използваме информацията за вас, за да препоръчаме подходящо съдържание в  рамките на нашите услугите, да предложим умения, които може да се наложи да добавите към вашия профил, и умения, от които може да се нуждаете, за да достигнете следващата си възможност. Така че ако искате да ни уведомите, че се интересувате от нови умения (например, като гледате онлайн семинар), ние ще използваме тази информация, за да персонализираме съдържанието на страницата с новини, да предположим, че следвате определени членове на нашия сайт, или гледате свързано учебно съдържание, което да ви помогне по отношение на това ново  умение.

Кариера

Нашите услуги ви позволяват да проучвате кариери, оценявате образователни възможности и да търсите и да бъдете намерени за възможности за кариера. Вашият профил може да бъде намерен от тези, които търсят да наемат (за работа или конкретна задача) или да бъдат наети от вас. Ние ще използваме вашите данни, за да препоръчаме работни места, да показваме на вас и на други хора, които работят в дадена фирма, индустрия, функция или местоположение или имат определени умения и контакти.

Производителност

Нашите услуги ви позволяват да си сътрудничите с колеги, да търсите потенциални клиенти, потребители, партньори и други, с които да работите. Нашите услуги ви позволяват да общувате с други професионалисти, да насрочвате и да подготвяте срещи с тях.

Комуникации

Ще се свързваме с вас по имейл и по други начини чрез нашите услуги, включително текстови съобщения и  „рush“ уведомления. Ще ви изпращаме съобщения за наличието на нашите услуги, сигурност или други свързани с услугите въпроси. Изпращаме също така съобщения за това как да използвате услугите, актуализациите на мрежата, напомнянията и маркетинговите съобщения. Можете да промените предпочитанията си за комуникация по всяко време. Моля, имайте предвид, че можете да се откажете от получаването на съобщения от нас, включително съобщения за сигурност и правни съобщения.

Ние също така даваме възможност за комуникация между вас и други лица чрез нашите услуги, в това число например покани, групи и съобщения между контакти.

Цялата комуникация се записва, но не се наблюдава наживо. Функцията за наблюдение може да бъде изискана, ако получим доклади за нарушение на кодекс за поведение.

Реклама

Ние насочваме (и оценяваме представянето на) рекламите към членовете, посетителите и други както  на, така и извън сайта на нашите услуги посредством различни рекламни мрежи и обмен, използвайки следните данни, независимо дали отделно или комбинирано:

Данни от технологиите за реклама на и извън сайта на нашите услуги, като уеб маяци, пиксели, рекламни тагове, бисквитки и идентификатори на устройства;

Информация, предоставена от членове (напр. информация за контакт, длъжност и и сектор);

Данни от вашето потребление на услугите ни

Информация от други лица (например рекламни партньори, издатели и агрегатори на данни);

Информация, изведена от данните, описани по-горе

Ще ви покажем реклами, наричани спонсорирано съдържание, които изглеждат подобно на неспонсорирано съдържание, с изключение на това, че са обозначени реклами или спонсорирани.

Не е налице функция или формуляр за отказ, който да попречи на показването на реклами на сайта на IBA.

Информация за рекламодателите

Ние не споделяме вашите лични данни с рекламодатели или рекламни мрежи на трети лица за тяхната реклама без да сме получили вашето индивидуално разрешение. Ако обаче кликнете върху реклама, рекламният банер ще знае, че сте посетили страницата, върху която сте кликнали. Също така рекламните партньори могат да свързват лични данни, събрани от рекламодателя директно от вас, с нашите бисквитки и подобни технологии.

Маркетинг

Използваме данни и съдържание за членове за покани и съобщения, насърчаващи членството и растежа на мрежата, активността и нашите услуги.

Обслужване на клиенти

Ние използваме данните (които могат да включват вашите съобщения), необходими за разследване, отговаряне и разрешаване на жалби и проблеми с услугите (напр. бъгове).

Сигурност и разследвания

Използваме вашите данни, ако смятаме, че това е необходимо за целите на сигурността или за разследване на евентуални измами или други нарушения на нашето Потребителско споразумение или на тази Политика за поверителност ,и/или опити да се навреди на нашите членове или посетители.

КАК споделяме ИНФОРМАЦИЯ

Нашите услуги

Всяка информация, която включвате в профила си, и всяко съдържание, което публикувате на сайта с нашите услуги, са напълно видими за всички членове и клиенти на нашите услуги

Доставчици на услуги

Ние използваме други лица за съдействие при предоставяне на нашите услуги (напр. поддръжка, анализ, одит, плащания, установяван на измами, маркетинг и разработване). Те ще имат достъп до вашата информация в случаите, когато е необходимо, за да изпълняват тези задачи от наше име и са длъжни да не я разкриват или използват за други цели.

Разкриване на информация на правни основания

Възможно е да се наложи да разкриваме информация за вас, когато това се изисква от закон, призовка или друг съдебен акт, или ако добросъвестно допускаме, че разкриването е разумно необходимо за (1) разследване, предотвратяване или предприемане на действия по отношение на предполагаеми или действителни незаконни дейности, или за съдействие на държавни и правоприлагащи органи; (2) изпълнението на нашите споразумения с вас, (3) разследване и защита от всякакви искове на трети лица или твърдения, (4) защита на сигурността или целостта на нашите услуги (като например чрез споделяне с дружествата, изправени пред подобни заплахи); или (5), упражняване или защита на правата и безопасността на IBA, нашите членове, служители или други. Ние се опитваме да уведомим членовете за надлежно отправени и на законни основания искания за техни лични данни, когато е уместно по наша преценка, освен ако не е забранено от закона или съдебна заповед, или когато искането е спешно. Можем да оспорим такива искания, когато считаме по наша преценка, че исканията са прекалено общо формулирани, неясни или липсват съответните правомощия за отправянето им, но не обещаваме да оспорваме всяко искане.

ВАШИТЕ възможности за избор, ЗАДЪЛЖЕНИЯ и права

Ние запазваме предоставените от вас лични данни докато профилът ви съществува или е необходимо, за да ви предоставим услугите.

Права за достъп до и контрол върху личните ви данни

Ние предлагаме много възможности за събирането, използването и споделянето на вашите данни, като изтривате или коригирате данните, които включвате в профила си. Предлагаме достъп до личните данни, които имаме за вас.

Закриване на профила

Ако изберете да закриете своя профил в IBA, вашите лични данни обикновено престават да бъдат видими за останалите, ползващи нашите услуги, в рамките на 24 часа. По принцип изтриваме информацията от закрит профил в рамките на 30 дни от закриването на профила, освен в случаите, посочени по-долу.

Ние съхраняваме вашите лични данни дори и след като сте закрили профила си, ако това е разумно необходимо за спазване на нашите законови задължения (включително искания от страна на правоприлагащи органи), отговаряне на изискванията на регулаторните органи, разрешаване на спорове, поддържане на сигурност, предотвратяване на измами и злоупотреби,  прилагане на нашето Потребителско споразумение, или удовлетворяване на ваша молба за „отписване" от по-нататъшни съобщения от нас. Ще запазим информацията, в която не присъстват лични данни, след като профилът Ви бъде закрит.

Информацията, която сте споделили с други хора, ще остане видима след като закриете профила си или изтриете информацията от собствения си потребителски профил или пощенска кутия, и не контролираме данните, които другите членове са копирали извън сайта на нашите услуги. Съдържанието на групи, свързани със закрити профили, ще покаже неизвестен потребител като източник. Профилът ви може да продължи да се показва в услугите на другите (напр. резултати от търсачки), докато не опреснят кеш-паметта си.

Право на ограничаване на обработването:

Можете да поискате ограничаване на обработващите се персонализиращи данни ако:

  • оспорвате верността на данните, за периода, в който трябва да проверим верността им; или
  • обработването на данните е без правно основание, но вместо да ги изтрием, Вие искате тяхното ограничено обработване; или
  • повече нямаме нужда от тези данни (за определената цел), но Вие имате нужда от тях за установяването, упражняването или защитата на правни претенции; или
  • сте подали възражение за обработването да данните, в очакване на проверка дали основанията на администратора са законни.

Право на преносимост на данни:

Можете да поискате от нас да предоставим личните данни, които сте поверили на нашата грижа в организиран, подреден, структуриран, общоприет електронен формат ако:

  • обработваме данните съгласно договора и базирано на декларацията за съгласие, която може да бъде оттеглена или на договорно задължение и
  • обработването се извършва автоматично

Право на жалба:

В случай, че смятате, че нарушаваме приложимата нормативна уредба, Ви молим да се свържете с нас за изясняване на въпроса. Разбира се, имате право да подадете жалба пред Комисията за защита на личните данни, a след 25 май 2018 г. ще можете да подадете жалба и пред регулаторен орган, в рамките на ЕС.

Заявленията за достъп до информация или за корекция се подават лично или от изрично упълномощено от Вас лице, чрез нотариално заверено пълномощно. Заявление може да бъде отправено и по електронен път, по реда на Закона за електронния документ и електронния подпис.

Ние се произнасяме по Вашето искане в 14-дневен срок от неговото подаване. При обективно необходим по-голям срок – с оглед събиране на всички искани данни и това сериозно затруднява дейността ни, този срок може да бъде удължен до 30 дни. С решението си ние даваме или отказва достъп и/или исканата от заявителя информация, но винаги мотивираме отговора си.

ДРУГА ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ

Сигурност

Осъществяваме предпазни мерки за сигурност, предназначени да защитят вашите данни, като например HTTPS. Ние редовно наблюдаваме нашите системи за възможни слабости и атаки. Въпреки това не можем да гарантираме сигурността на информацията, която ни изпращате. Няма гаранция, че до данните не може да бъде осъществен достъп,  няма да бъдат разкривани, променени или унищожени поради нарушаване на нашите физически, технически или управленски средства за защита.

Информация за връзка

Ако имате въпроси или оплаквания във връзка с тази политика, първо се с свържете с IBA онлайн. Можете да се свържете с нас и по пощата.